Het groentetelende eiland Reichenau vertrouwt op duurzame energieoplossingen van Jungheinrich voor het transport van 15.000 ton verse groenten per jaar. Een lithium-ionvloot van 41 trucks en actief laadmanagement garanderen een energie-efficiënte werking tegen lagere kosten.
Een perfecte eilandlocatie, 1.250 zonuren tussen mei en oktober en een hoge mate van professionaliteit vormen de basis voor de biologische productie van 15.000 ton verse groenten per jaar in Reichenau-Gemüse. Om het transport van goederen energiezuiniger te maken en het gebruik van bestaande energiebronnen te optimaliseren, heeft de producent zijn wagenpark omgebouwd naar lithium-ion technologie. Een vloot van 41 lithium-ion trucks, gecombineerd met stationaire laders en actief laadbeheer, zorgen voor maximale energie-efficiëntie, lagere kosten en minder uitstoot.
Om een oplossing op maat te ontwikkelen, analyseerden de energiedeskundigen van Jungheinrich eerst de uitgangssituatie in het magazijn van Reichenau-Gemüse. Beperkte energiebronnen ter plaatse en koelsystemen met een hoge energiebehoefte vereisten een speciaal energie- en oplaadconcept. “De samenwerking met Jungheinrich is zo waardevol voor ons omdat deze is gebaseerd op een hoog niveau van expertise,” legt Managing Director Johannes Bliestle uit, die verheugd is met het resultaat en blij is met de minimale bedrijfskosten op het gebied van energievoorziening.
Naast laagheffende orderverzameltrucks omvat het veelzijdige wagenpark van Reichenau-Gemüse ook stapelaars en pallettrucks, die niet alleen energiezuinig zijn maar ook hoog scoren op het gebied van ergonomie. Met behulp van de krachtige SLH 700i-laders kunnen de lithium-ionbatterijen snel en booster opgeladen worden tijdens het werk. Het actieve laadmanagement regelt de energiedistributie tijdens pieklaadtijden, zodat elke truck precies de laadcapaciteit krijgt die hij nodig heeft. Dit garandeert altijd maximale beschikbaarheid tijdens veeleisende werkzaamheden in meerdere shifts.
Jungheinrich wilde de duurzame batterijtechnologie graag verder ontwikkelen op een bijzondere locatie zoals het eiland Reichenau, dat op de werelderfgoedlijst staat. Dankzij de vlootomschakeling bespaart de klant aanzienlijk energie in vergelijking met loodzuuraccu's en profiteert hij van ongeveer 30% meer energie-efficiëntie. Dit spaart zowel de hulpbronnen van het bedrijf als het milieu in het algemeen. “Het is geen toeval dat we al tientallen jaren nauw samenwerken met Jungheinrich om steeds weer nieuwe innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor onze materials handling”, vat Johannes Bliestle samen na de succesvolle afronding van het project.