TRUMPF en Jungheinrich hebben een samenwerking aangekondigd op het vlak van intralogistieke oplossingen. Jungheinrich zal transportsystemen zonder bestuurder leveren die onderdelen autonoom vervoeren tussen de verschillende bewerkingsmachines en opslagplaatsen.
Met het TruTrops Fab productiebesturingssysteem zal TRUMPF zorgen voor efficiëntere logistieke processen in de productie. Daarnaast zal TRUMPF klanten adviseren, hen ondersteunen bij de inbedrijfstelling, training en met andere diensten om transportsystemen zonder bestuurder te integreren in hun eigen productieomgeving.
“Wij zijn verheugd dat twee gevestigde Duitse bedrijven als TRUMPF en Jungheinrich hebben besloten om hun krachten te bundelen en een hightechpartnerschap met elkaar aan te gaan,” aldus Thomas Schneider, Managing Director of Development bij TRUMPF Machine Tools. “Samen zullen we werken aan futureproof gedigitaliseerde oplossingen. Door de logistieke processen te herorganiseren kunnen fabrikanten de efficiëntie van hun activiteiten aanzienlijk verbeteren.”
De samenwerking heeft ook voordelen voor het in Hamburg gevestigde bedrijf Jungheinrich: “Dit partnerschap brengt onze logistieke oplossingen helemaal tot op de fabrieksvloer van de productie-industrie wereldwijd,” aldus Markus Heinecker, Vice President Corporate Automated Systems AGV. “Het betekent dat producenten niet langer hoeven om te schakelen tussen verschillende systemen. Voortaan kunnen ze beschikken over een geïntegreerde oplossing uit één enkele bron.” De gezamenlijke oplossing van de bedrijven heeft al getoond wat ze waard is in de ‘Smart Factories’ van TRUMPF in Chicago en Ditzingen. Manuele transportprocessen werden daar geautomatiseerd en de opslagtijden bij de machines werden aanzienlijk verkort.
De transportsystemen zonder bestuurder worden aangestuurd door een verbeterde versie van de TruTops Fab productiesoftware van TRUMPF. Deze toepassing bepaalt de prioriteit van transportjobs volgens het productieschema en stuurt deze orders in real time door naar de Jungheinrich transportsystemen. Het resultaat is een efficiëntere materiaalstroom. “Door onze knowhow en technische expertise te bundelen, kunnen wij op de meest doeltreffende manier tegemoetkomen aan de steeds complexere behoeften van onze klanten,” legt Schneider uit. “Als specialist in logistieke systemen is Jungheinrich de ideale partner voor onze slimme fabrieksoplossingen.”
De industriële trucks starten en voltooien iedere job bij de docking stations naast de machines of in het magazijn. Ze zijn uitgerust met sensoren zodat alle logistieke processen digitaal kunnen worden geregistreerd. Telkens wanneer een transportsysteem zonder bestuurder een europallet heeft afgeleverd aan een machine, wordt die informatie automatisch geregistreerd aan het werkstation van de betrokken machineoperator. De trucks zorgen er ook voor dat de palletten tijdig beschikbaar zijn voor de volgende stap in het proces. Dat betekent dat de machineoperatoren zich niet hoeven te bekommeren om logistieke taken maar zich ten volle kunnen concentreren op de bediening van hun machine.