Call4Service
Contactformulier
Nieuwsbrief
Vacatures
Persbericht Jungheinrich EJC 1i IFOY 2024
PERSBERICHT - 21/06/2024

Compacte topprestaties: Jungheinrich elektrische stapelaar EJC 112i wint IFOY 2024

Jungheinrich elektrische stapelaar EJC 112i wint de IFOY 2024. De EJC 112i wordt gekenmerkt door zijn bijzonder compacte ontwerp en unieke prestaties. 

Op 14 juni vond in Oostenrijk de feestelijke uitreiking plaats van de International Intralogistics and Forklift Truck of the Year (IFOY) Awards 2024. De innovatieve Jungheinrich elektrische stapelaar EJC 112i werd bekroond met de prestigieuze prijs in de categorie "Warehouse Truck highlifter". De EJC 112i is de meest compacte en krachtige elektrische stapelaar in zijn klasse. Voor het eerst heeft Jungheinrich het gebruik van de lithium-iontechnologie voor een meeloopstapelaar in het instapsegment ingezet. De lithium-ionbatterijmodules, die veel kleiner zijn dan conventionele loodzuurbatterijen, werd in de truck geïntegreerd om ruimte te besparen. De EJC 112i met 100 Ah-batterij heeft een L2-maat van slechts 604 mm, waardoor de truck 19 mm korter is dan de meest compacte concurrerende stapelaar die momenteel op de markt is. 

Het resultaat is een indrukwekkende draaicirkel zodat zelfs onervaren bestuurders de truck eenvoudig, nauwkeurig en veilig kunnen manoeuvreren, zelfs in smalle gangen en magazijnen. "De regel hoe kleiner en lichter de batterij en de truck, hoe lager de stabiliteit en dus het restdraagvermogen, geldt niet langer. Met de EJC 112i zijn we erin geslaagd een combinatie van compactheid en prestaties te bereiken die ongeëvenaard is in dit segment", legt Christian Erlach, Chief Sales Officer van Jungheinrich, uit. Door het zwaartepunt van de truck te optimaliseren, is de stabiliteit van de elektrische stapelaar opnieuw aanzienlijk verbeterd. Het resultaat is een aanzienlijke toename van het restdraagvermogen tot 250 kg. Met een restdraagvermogen van 650 kg op een hoogte van 4,70 meter vormt de EJC 112i daarmee de benchmark voor de concurrentie in dit trucksegment. De elektrische stapelaar maakt ook indruk met zijn bijzonder hoge hef- en daalsnelheden. 

Over de IFOY Award
De IFOY Award (“International Intralogistics and Forklift Truck of the Year”) staat voor efficiëntie en innovatie en wordt beschouwd als de meest belangrijkste innovatieprijs binnen de intralogistieke sector. Een onafhankelijke jury van internationale vakjournalisten selecteert de winnaars op basis van een IFOY-audit in drie fasen. Naast de gestandaardiseerde IFOY-test omvat deze ook de IFOY Innovation Check, die wordt uitgevoerd door specialisten van het Fraunhofer IML, de Universiteit van Dresden (Duitsland), de TU München (Duitsland) en het Fraunhofer IPA. De verantwoordelijke instantie van de IFOY Awards die onder het beschermheerschap van het federale ministerie van Economische Zaken en Energie valt, is de vakvereniging Transporttechnologie en Intralogistiek in de VDMA. Met een totaal van 14 overwinningen sinds 2013 behoort Jungheinrich nu tot de absolute top van IFOY-winnaars.

NAAR OVERZICHT PERSBERICHTEN